Ouder-Verzorger-Jeugdige

Je kinderen grootbrengen en opvoeden is meestal heel leuk. Het is ook de belangrijkste taak die je als verzorger, vader of moeder hebt. Maar het is soms ook moelijk. Als ouder of opvoeder heb je zeker af en toe vragen. Dat kan over kleine of grote dingen gaan. Gelukkig doe je het opvoeden meestal niet helemaal alleen. Je familie en vrienden, de mensen van het consultatiebureau of de school van je kind denken met je mee.

Soms heb je wat extra advies of hulp nodig. Je kan dan terecht bij een professional, van het jeugdteam van je eigen gemeente.

Misschien ben je benieuwd naar wat er uit onderzoek bekend is over opvoeden. En wil je weten hoe jij die kennis kunt gebruiken of ben je benieuwd hoe andere ouders dat doen. Op de website van het Nederlands Jeugdinstituut vind je betrouwbare informatie en praktische tips over opgroeien en opvoeden.

Maak je je zorgen over je eigen thuissituatie of die van iemand uit je omgeving? Dan kan je voor informatie, hulp en advies terecht bij ‘Veilig Thuis’. Is er echt iets heftigs aan de hand en heb je nu hulp nodig, dan vind je op de website van het Crisis Interventie Team telefoonnummers die je kunt bellen.

Wij vinden het in Haaglanden belangrijk dat ouders, die zelf ervaring hebben met de jeugdhulp, mee kunnen denken, praten en adviseren over het beleid en de uitvoering van de jeugdhulp. Daarom steunen wij de Oudersraad Haaglanden.

Videohandleiding Startpunt Jeugdhulp Haaglanden